Tanjug/AP

Nikola Jokić, najbolji košarkaš sveta, i dalje se nalazi na čelu MVP trke, nakon što je NBA liga objavila novi presek stanja.

Centar i lider Denver Nagetsa glavni je kandidat da ponovo bude proglašen za najkorisnijeg i najboljeg košarkaša u Americi, dok su iza njega Šej Gildžus-Aleksandaer i Janis Adetokumbo.

Pet pobeda nanizali su aktuelni šampioni NBA lige posle Ol-star vikenda, a Jokić je na čak četiri uzastopna meča imao tripl-dabl učinak.

Skromni Somborac kom čitava Amerika po običaju gleda u leđa, prosečno beleži 25,8 poena uz 12,3 skokova i 9,3 asistencija po meču, a kako na parketu s lakoćom rešava najzamršenije situacije, tako je jasno da je Jokić sve bliži novom MVP priznanju.

Iza njega je fantastični Kanađanin iz Oklahoma Siti Tandera Šej Gildžus-Aleksander koji prosečno ubacuje 30 poena, upravo je na prethodnih sedam utakmica „išao“ preko 30+ poena i trenutno je najveća konkurencija srpskom internacionalcu.

Na trećem mestu nalazi se naturalizovani Grk Janis Adetokumbo koji igra sve bolje i bolje kako sezona odmiče, što potvrđuju rezultati Milvoki Baksa.

Tu su takođe još i Džejson Tejtum i fantastični Slovenac Luka Dončić, koji je u noći između petka i subote u teškom porazu Dalasa od Bostona upisao tripl-dabl.

Ipak, Dončić nije mogao sam jer Mavsima nije pomoglo njegovih 37 poena, 12 skokova i 11 asistencija. S druge strane, Tejtum je blisao sa 32 poena, Braun je imao 25 poena.

2 COMMENTS

  1. I jos naslov: “Amerika gleda u ledja Srbiji. Ne Nikoli Jokicu nego – Srbiji,hahaahahahahahahaha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here