A. Čukić
Foto: Ilustracija

Amerika namerava da izdvoji 220.000 dolara za podršku programu pripreme stručnjaka u oblasti medija koji bi pomogli Srbiji u borbi protiv dezinformacija, saopšteno je iz Stejt departmenta.

U dokumentu pod nazivom „Priprema medijskih stručnjaka i razvoj sredstava informisanja“, u koji je televizija RT imala uvid, navodi se da je glavni cilj ove pomoći da se pokrenu projekti koji bi ojačali potencijal srpske medijske scene i osigurali slobodan tok informacija.

S tim u vezi biće organizovane brojne debate i konferencije sa učešćem raznih interesnih grupa sa ciljem da se kod građana razvije svest o tome šta je istinita informacija, a šta propagandna vest.

Pored toga, biće predstavljene i metode borbe protiv lažnih informacija, dodaje se.

Prethodno je Stejt department saopštio da će izdvojiti 140.000 dolara za pomoć balkanskim zemljama u borbi protiv „dezinformacija, uključujući i one koje dolaze iz Rusije“.

3 COMMENTS

  1. ЛЕПО ЈЕ ШТО АМЕРИ ИЗДВАЈАЈУ ПАРЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ ЛАЖНИХ ВЕСТИ У СРБИЈИ, НАРОЧИТО ОНИХ КОЈИ ДОЛАЗЕ ИЗ РУСИЈЕ АЛИ БИ МОГЛИ ДА ИЗДВОЈЕ И НЕКИ ДОЛАР ЗА “ИСТИНИТЕ ВЕСТИ ” ИЗ АМЕРИКЕ.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here