EPA
Priština

Međunarodna zajednica tražila je od Prištine potpuno odlaganje primene odluke o preregistraciji vozila, a ne delimično odlaganje ili njenu primenu u fazama, izjavio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Prajs je za američki medij “Pavlović tudej” rekao da su SAD razočarane i zabrinute zbog toga što vlada u Prištini nije poslušala zahteve i savete “svojih najbližih međunarodnih partnera” o odlaganju roka za preregistraciju vozila na KiM.

Govoreći o tome šta će administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena uraditi ako premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavi da protivreči SAD, državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu, koji ga je pozvao da produži rok za preregistraciju i EU, Prajs je rekao da je poruka Bajdenove administracije Kurtiju jasna.

– Naši napori se nastavljaju – poručio je Prajs.

On je podsetio da su SAD prošle nedelje objavile saopštenje u kojem su izrazile svoje jasno uverenje i uverenje svojih međunarodnih partnera da prištinska vlada treba da produži period implementacije odluke o preregistraciji vozila.

– Bili smo jasni i javno i privatno da međunarodna zajednica, uključujući SAD, traži potpuno olaganje primene ovih pitanja. Ne vidimo delimično odlaganje. Ne vidimo primenu u fazama. Međunarodna zajednica je tražila od vlade Kosova potpuno odlaganje implementacije – podvukao je Prajs.

Prajs je rekao da će SAD ostati u bliskom kontaktu sa svojim partnerima u regionu i sa EU.

– Ohrabrujemo Kosovo i Srbiju da nastave da učestvuju u dijalogu, koji se vodi uz posredovanje EU – poručio je Prajs.

2 COMMENTS

  1. Gospodo Amerikanci, Kosovo i Metohija, kao autonomna pokrajna u Srbiji, je, kao i albanski narod koji je živeo u njoj, imala sva prava !!! Albanci su imali pravo na jezik i kulturu, univerzitet na svom jeziku, bili su direktori u 90% preduzeća koje je izgradila ili finansirala Republika Srbija, imali su pravo na zdravstveno i penziono osiguranje, zapošljavanje, bili su većinom poslanici u skupštini KiM, upravljali, oganizovali se i rukovodili – ali to im nije bilo dovoljno ! Proterivali su Srbe, lagali međunarodnu zajednicu, izmišljalji jednonacionalne epidemije, podmićivali političare sa zapada novcem od preprodaje droge i uspeli da uvuku NATO u rat protiv Srba. Dakle, ne, gospodo Amerikanci, neće vas slušati dokle god ne poubijaju ili proteraju Srbe sa Kosova i Metohije !!! Po ugledu na Hrvate…da li vam je sada jasno sa kim imate posla??? Da, Srbi će prihvatiti izvinjenje, ali ne zaboravljaju nepravdu – ona mora biti ispravljena !!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here