Tanjug/AP
Američka vojska

Obuzdavanje Rusije u kontekstu Ukrajine nije samo stilska figura – Vašington i NATO preduzimaju mnogo u tom pravcu, izjavila je pomoćnica američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Karen Donfrid.

– Ne znam zašto mislite da nema plana. Tokom proteklih sedam godina NATO je učinio mnogo kako bi se povećale mogućnosti Ukrajine da zaštiti sebe. Sjedinjene Američke Države joj pružaju vojnu podršku“, istakla je predstavnica Stejt departmenta tokom telefonskog brifinga.

Kako je naglasila, Amerika je dodelila Ukrajini oko 400 miliona dolara kako bi joj pomogla da štiti svoj teritorijalni integritet i nezavisnost.

– Ukrajina 2021. godine izgleda drugačije u poređenju sa Ukrajinom 2014. – konstatovala je Donfrid.

Kijev i zapadne zemlje u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije kod granica Ukrajine. Kremlj je poručio da Rusija premešta svoje trupe na svojoj teritoriji po svom nahođenju, te da to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

3 COMMENTS

  1. Strasan plan, boriti se do poslednjeg ukrainca, poznato je u svetu kako vi ratujete, ubijate civile i progladavate kolateralnom stetom, svoju decu ne saljete u rat vec ginu tudja deca, saljete oruzje, zavadi pa vladaj je vas moto

  2. БАСНА: СИБИРСКИ МЕДВЕД И ПАНОНСКО ЈАГЊЕ

    Услед велике суше и неприлике Панонском јагњету понестала храна, крма и воде. Након дугог премишљања дође до идеје да се обрати Сибирском медведу, јер тамо је хладније и није била суша. Упути се јагње и стиже код Сибирског медведа. Када стиже и како га примио домаћин Панонско јагње се изненадило, јер је слушало да Сибирски медвед је најача животиња, нико не сме да га нападне ни у чопору, сви беже и склањају се од њега. Када медвед угледа мало и сићушно Панонско јагње, толико се обрадова како је питомо и нежно, упита га шта му недостаје, чиме да га угости. Одговор је био да му треба храна, храна господару. Медвед му донесе отаву, суву траву, крму и воду.Након боравка јагњета код медведа уз захваљивања крену за свој родни крај, а медвед му напуни кола са свакојаком храном, да има да презими, а ништа не кошта, мимо оног да нема бесплатан ручак. Изљубише се и јагње оде у свој завичај под пратњом медведа. Цело време боравка Панонског јагњета код Сибирског Медведа немо су посматрали са даљине Амерички којот, Енглески рис и Немачки овчар. Није им јасно како Сибирски медвед био добар домаћин, а они нису смели нити да му се јаве, како не би настрадали гладни и жедни. Ова жива створења коментаришу каква грдосија се дружи са малим и нежним створом.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here