EPA
Državni sekretar SAD Entoni Blinken

SAD će nastaviti diplomatske napore za rešavanje situacije u Ukrajini i u isto vreme pojačati vojnu pomoć Kijevu, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken na zajedničkoj konferenciji za štampu sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom u Kijevu.

„Nastavićemo naše neumorne diplomatske napore za sprečavanje nastavka agresije i promovisanja dijaloga i mira. U isto vreme, nastavićemo da jačamo odbrambeni potencijal Ukrajine i jasno staviti do znanja na posledice koje čekaju Moskvu od SAD i Evrope ako odbaci diplomatski put koji smo zacrtali i nastavi sa neosnovanom, ničim izazvanom, nedopustivom invazijom ili destabilizacijom Ukrajine“, utvrdio je šef američke diplomatije.

On je saopštio da će Vašington izdvojiti dodatnih 300 miliona dolara vojne pomoći ove godine.

Kuleba je, sa svoje strane, saopštio da Kijev ne planira nikakve ofanzivne operacije u Donbasu. Po njegovim rečima, država samo jača svoje odbrambene mogućnosti.

„I tu je američki Kongres naš partner broj jedan“, rekao je ukrajinski ministar na konferenciji.

Podsetimo, američki državni sekretar Entoni Blinken nalazi se u dvodnevnoj poseti Kijevu, nakon čega će posetiti Berlin. U petak ga očekuje sastanak sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom u Ženevi.

4 COMMENTS

  1. Opet se trpate gde vam nije mesto… i onda se sklonite, pa se pred izbore pojavite kao mirovnjaci. Sljam…

  2. Američki MPRI penzionisani generali već punih osam godina prave ratne planove kako da napadnu Ruse u Donbasu. Ustvari, sve je to akcija Pentagona, samo, kao, Pentagon ne smije da se miješa, ali smije privatna firma MPRI. Licemjerna američka politika!… A onda da optuže Rusiju za agresiju i invaziju.
    Opasna američka ratna igra… Biće to, kao u Hrvatskoj, američki rat sa ukrajinskim “izvođačima radova”. Tako su u Hrvatskoj 1991-’95., američki MPRI generali napravili planove za OLUJU i genocidno protjerivanje Srba sa njihovih vjekovnih ognjišta.
    Samu vojnu akciju OLUJA MPRI generali su pratili dronovima koji su televizijsku sliku u realnom vremenu slali na Brač i u Pentagon.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here