pixabay.com

Vojna dejstva Rusije i Ukrajine i vazdušni napad Irana na Izrael su potpuno različiti sukobi i SAD ne nameravaju da igraju “borbenu ulogu” u Ukrajini, izjavio je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

On je tim rečima prokomentarisao izjavu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog koji je za američku televiziju “Pi-Bi-Es Njuz” govorio o tome kako su Izraelu saveznici pomogli da odbije napad Irana, te da je Ukrajina u potpuno drugačijoj poziciji i da sama štiti nebo.

– To je potpuno drugačija bitka. Predsednik SAD (Džozef Bajden) jasno je dao do znanja da američkih vojnika neće biti u Ukrajini. SAD neće preuzimati borbenu ulogu u ratu u Ukrajini – rekao je Kirbi.

Upitan da li je razlog to što je Rusija nuklearna sila, on je ponovio da je to “potpuno drugačija bitka, drugačije su okolnosti”.

Podsećamo, američka vojska je prilikom napada na Izrael aktivno obarala iranske dronove i rakete. Pritom, Kirbi je isticao da se sukob u Ukrajini mnogo razlikuje od situacije oko Izraela.

Zelenski je prethodno kazao da Izrael ne bi mogao da odbije masovni napad Irana bez pomoći saveznika (SAD, Velike Britanije i Jordana), koji su pokazali šta znače saveznici “na nebu, a ne na papiru”. Sa druge strane se požalio da saveznici Kijeva ne isporučuju dovoljno vojne tehnike Ukrajini, koja štiti svoje nebo samostalno. Zelenski je saopštio da će Kijev zatražiti sednicu Saveta Ukrajina-NATO o zaštiti ukrajinskog neba, isporukama PVO i raketa.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini sprečavaju rešavanje sukoba i direktno uključuju zemlje NATO-a u konflikt.

4 COMMENTS

  1. САМО СТЕ ТЕСТИРАЛИ СВОЈЕ ОРУЖИЈЕ
    КОЈЕ ЈЕ СТВАРНО ДАЛО ЛОШЕ РЕЗУЛТАТЕ

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

  2. Da, SAD mogu samo da se junače “borbenom ulogom” protiv mnogostruko slabijeg protivnika kao što je bila Srbija posle 7 godina sankcija i ratova na Balkanu !!!

  3. SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here