Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Američki Stejt department saopštio je da na društvenim mrežama postoji mnoštvo naloga navodno povezanih sa Rusijom koji vode koordinisani kampanju dezinformisanja javnosti o koronavirusu, prenosi AFP.

Kako navodi američki spoljnopolitički resor, kampanja koju sprovodi Rusija zasniva se na tome da su SAD odgovorna za pojavu ovog virusa.

Iz Stejt departmenta tvrde i da sve to škodi imidžu Vašingtona zbog čega je i pokrenuta borba protiv ovih kampanja kako bi se smanjio broj naloga na društvenim mrežama koji šire ovu priču.

– Namera Rusije je da poseje razdor u narodu i nanese štetu američkim institucijama s pomoću tajnih i agresivnih metoda – ocenio je zamenik državnog sekretara SAD Filip Riker.

Podsetimo, Kineske vlasti su 31. decembra obavestile Svetsku zdravstvenu organizaciju o epidemiji nepoznate upale pluća u gradu Vuhanu, u centralnom delu zemlje. Kineski stručnjaci utvrdili su 7. januara uzročnika bolesti — to je koronavirus 2019-nCoV.

Do danas je samo u Kini od ove bolesti umrlo 2.345 ljudi, više od 20.000 se oporavilo, a broj potvrđenih slučajeva zarazepremašio je 76.000.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here