EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV
Izbori u Rusiji

Američke nevladine organizacije izdvojile su dodatna sredstva pokretu „Glas“ (u Rusiji ima status stranog agenta) za realizaciju specijalne operacije u cilju diskreditacije rezultata izbora u Rusiji, izjavio je šef Komisije Dume za utvrđivanje činjenica o mešanju stranih država u unutrašnja pitanja Rusije Vasilij Piskarjev.

– Pretpostavljam da će se napadi na naš izborni sistem i izbore, naravno nastaviti. Raspolažemo informacijama o tome da su nevladine organizacije povezane sa američkim Stejt departmentom izdvojile dodatna sredstva za stranog agenta, pokret ‘Glas’, upravo za sprovođenje specijalne operacije u cilju diskreditacije izbora. Predali smo informacije Centralnoj izbornoj komisiji – rekao je Piskarjev.

Odmah posle objavljivanja rezultata biće pokrenuta intenzivna kampanja s ciljem nepriznavanja izbora i osporavanja rezultata, istakao je on.

Glasanje za novi saziv Dume počelo je danas i trajaće do 19. septembra.

Podsetimo, prošle nedelje američki ambasador Džon Salivan je bio pozvan u rusko Ministarstvo spoljnih poslova na razgovor i tada mu je skrenuta pažnja da Rusija ima neoborive dokaze o mešanju i da je tako nešto nedopustivo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here