pixabay.com

Severnokorejsko Ministarstvo spoljnih poslova protestovalo je zbog poslednjeg bezbednosnog izveštaja SAD u kome Severnu Koreju opet naziva “otpadničkom državom”

“Izraz ‘odmetnička država’ koje su SAD upotrebile za Demokratsku Narodnu Republiku Koreju (DNRK), njihovog partnera u pregovorima, jasna je povreda našeg suvereniteta i dostojanstva i to je ništa manje nego de facto deklaracija koja poziva na sukob”, rekao je visoki zvaničnik severnokorejskog ministarstva, prema izveštaju državne novinske agencije KCNA, prenosi Jonhap.

“S velikom pažnjom pratimo poslednje akcije SAD da povećaju vojni pritisak na nas”, naglasio je taj severnokorejski zvanicnik i istakao da su “što su brojniji neprijateljski postupci SAD prema DNRK, to će i naše kontramere biti snažnije “.

Ranije ovog meseca, Vašington je objavio izveštaj o bezbednosnoj situaciji na području Pacifika u kome je Severna Koreja nazvana “otpadničkom državom”.

“Severna Koreja je razvila interkontinentalnu balističku raketu u cilju da bude sposobna da napadne kontinentalni deo SAD s nuklearnim ili konvencionalnim bojevim glavama “, navodi se ovom u izveštaju.

Vašington takođe tvrdi da će Pjongjang ostati bezbednosni izazov dok ne postigne “konačnu, potpunu, denuklearizaciju koja se može potvrditi”, navodi agencija Jonhap.

1 COMMENT

  1. Neka država je otpadnička ili još bolje reći otpad,a da li je to baš Koreja.Ne bi se reklo.Postoji tu jedan veliki otpadnik i kao država i kao otpad ljudskog roda.U ovoj definiciji ne vidim Koreju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here