pixabay.com
Ilustracija

Moskva će adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

– Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje – rekao je Antonov Prvom kanalu.

Diplomata je podsetio da je u februaru 2019. godine Rusija preuzela na sebe jednostrane obaveze da ne raspoređuje rakete srednjeg i kratkog dometa sve dok se američke ne pojave u određenom regionu.

– Sinoć sam još jednom dobio potvrdu da će tako i biti i ja sam odmah saopštio da će ruska strana preduzeti adekvatne korake – naglasio je on.

​Ranije je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O’Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here