pixabay.com
Foto: Ilustracija

Amerika bi zbog „porasta aktivnosti Rusije“ u blizini granica Ukrajine mogla da uputi vojne brodove u Crno more, objavio je američki TV kanal Si-En-En pozivajući se na vojne izvore, a prenosi RIA.

Kako je naveo sagovornik televizije, takva odluka se razmatra i mogla bi da bude doneta kao znak podrške Ukrajini, ali i kao poseban signal Moskvi.

SAD su dužne da, u skladu sa Konvencijom iz Montrea, 14 dana ranije obaveste o kretanju brodova ka Crnom moru, ali da li je to već učinjen nije poznato.

Podsetimo, vrhovni komandant ukrajinske vojske Ruslan Homčak ranije je izneo tvrdnju da Rusija navodno postepeno nagomilava snage na granici sa Ukrajinom, čime ugrožava njenu vojnu bezbednost.

Tim povodom portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs je nedavno izjavio da je Vašington zatražio objašnjenje od Moskve u vezi sa eskalacijom „ruske agresije“ i premeštanjem ruskih trupa u blizini granica Ukrajine.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov odgovorio je da premeštanje ruske vojske na teritoriji Rusije ne bi trebalo da brine druge države, jer ih ni na koji način ne ugrožava.

Situacija u Donbasu zaoštrila se krajem februara. U regionu se praktično svaki dan beleži razmena vatre, uključujući uz upotrebu minobacača i bacača granata. Strane se međusobno optužuju za pogoršanje situacije.

3 COMMENTS

  1. Zvuci smesno. Igraju se vatrom.
    Bice potopljeni za nekoliko minuta, ukoliko se usude da ucestvuju u napadu na Rusiju.

  2. ZAŠTO? ZAŠTO HOĆETE RAT? BUDALE OD LJUDI! KO ĆE IMATI UBITAČNIJE ORUŽJE!
    BUDALE OD LJUDI! ČOVEK JE POSTAO GORI OD MAJMUNA. HVALITE SE ORUŽJEM!
    U OVOM RATU NEĆE BITI POBEDNIKA! ZAR VAM NIJE LEPŠI MIR OD BOLESTI I UBIJANJA?
    AKO VAS NE SPASU VANZEMALJCI , NE NADAJTE SE NIČEMU. NI VI, NI VAŠA DECA.
    ŽALOSNO!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here