EPA/ETIENNE LAURENT
Entoni Blinken

Vašington više neće rušiti režime i uvoditi demokratiju silom, pošto to ne donosi rezultate, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

U televizijskom obraćanju Amerikancima, Blinken je naglasio da sadašnje američko rukovodstvo neće prestati da podržava demokratiju.

– Nećemo je promovisati kroz skupe vojne operacije niti silom obarati autoritarne režime. Probali smo u prošlosti takvu taktiku i, koliko god da smo imali dobre namere, to nije dalo rezultate – rekao je državni sekretar.

Po njegovim rečima, Vašington će „to učiniti drugačije“ – sopstvenim primerom i podsticanjem na reforme i demokratiju.

Ranije je američki predsednik Džo Bajden, na Minhenskoj konferenciji o bezbednosti, izjavio da se Amerika vraća na međunarodnu arenu. Najvažnija tačka njegove spoljne politike će biti saradnja sa EU. Po njegovim rečima SAD i njihovi partneri treba da štite demokratiju i pokažu da ona nije relikt prošlosti.

3 COMMENTS

  1. To li znači da ćete vratiti srbima Kosovo i Metohiju, gospodine Bajdene? Da li ste uvideli greške u operaciji \”Milosrdni anđeli\”? I, šta ćete učiniti kako bi se izvinili srbima za učinjenu grešku Vaših sunarodnika?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here