EPA/Ali Haider
Kristijan Pulišić postiže gol protiv Irana

Fudbalske reprezentacije Engleske i SAD osvojile su prva dva mesta u B grupi i plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva, dok se Iran i Vels vraćaju kući.

To znači da će u nokaut fazi Englezi kao pobednici B grupe igrati protiv drugog tima iz A grupe, a to je Senegal, dok će Amerikanci kao drugi iz ove grupe igrati sa pobednikom A grupe – Holanđanima.

Pre poslednjeg kola u B grupi prva je bila Engleska sa četiri boda, drugi Iran sa tri, treći SAD sa dva i poslednji Vels sa jednim bodom.

Na kraju najviše su profitirali Amerikanci pošto su pobedom nad Irancima od 1:0 preskočili ovu azijsku reprezentaciju, dok je u duelu britanskih selekcija Engleska potvrdila da je najbolja u ovoj grupi i savladala komšije iz Velsa sa ubedljivih 3:0.

Kristijan Pulišić je bio čovek odluke u duelu između selekcija SAD i Irana. Fudbaler Čelsija krunisao je sjajnu akciju u 38. minutu: Mekeni je dugom loptom pronašao na desnoj strani Desta, ovaj je glavom vratio loptu u peterac odakle je Pulišić prosledio u mrežu Iranaca.

Tom prilikom Pulišić se sudario sa protivničkim golmanom, dugo mu je ukazivana pomoć i nije nastavio utakmicu u drugom poluvremenu.

U duelu između Engleske i Velsa nije bilo golova u prvom poluvremenu, a onda su nakon pauze za samo minut, dva Englezi dva puta zatresli mrežu Denija Vorda. Najpre je Markus Rašford u 50. minutu iz slobodnog udarca majstorski prebacio živi zid, da bi minut kasnije Fil Foden krunisao asistenciju Harija Kejna.

Konačan rezultat postavio je svojim drugim golom Markus Rašford u 68. minutu.

Dakle, u osmini finala 3. decembra u Al Rajanu igraju Holandija i SAD, a dan kasnije u Dohi sastaju se Engleska i Senegal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here