EPA/MAXIM SHIPENKOV
Anatolij Antonov

Sjedinjene Američke Države vode frontalni napad na Rusiju, ali šteta od različitih sankcija koje uvodi kolektivni Zapad mnogo je veća po njih nego po Moskvu, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

– Vidimo frontalni napad na Rusiju od politike i ekonomije do pitanja ljudskih prava. U suštini, svuda pokušavaju da ometu razvoj naše zemlje i da spreče rast blagostanja običnih ljudi. A glavna stvar je, naravno, da poljuljaju unutrašnje jedinstvo Rusije. Može se pretpostaviti da će se pritisak SAD jačati kako se budemo približavali važnom političkom događaju u našoj zemlji – predsedničkim izborima u martu – rekao je ruski diplomata, komentarišući nove sankcije koje je Vašington uveo protiv fizičkih lica i kompanija iz Rusije.

Antonov ocenjuje da su nova ograničenja haotična i da tu nema zdravog razuma.

– Umesto da iskoriste prednosti međunarodne podele rada, bogati potencijal ruske ekomomije i njenih prirodnih resursa da se svetska ekonomija izvuče iz današnjeg nezavidnog položaja, Amerikanci nastavljaju da kidaju poslednje niti koje omogućavaju mnogim zapadnim zemljama da se održe na površini. Postupci Bele kuće su u tom pravcu haotični, nelogični i ne mogu se zdravorazumski objasniti. Zadatak je jedan – da zapnu za nas, da nas bocnu i nema veze što je šteta od takvih postupaka mnogo veća za zapadne države, nego za Rusiju – ocenio je ambasador.

Po rečima Antonova, „ma koliko se zlobnici trudili, ruska ekonomija je opstala“.

– A mogućnosti sankcione agresije protiv nas su u velikoj meri iscrpljene. Tu činjenicu još jednom potvrđuje analiza aktuelnog paketa antiruskih sankcija – zaključio je Antonov.

Podsećamo, SAD su proširile sankcije protiv Rusije, uvrstivši na spisak skoro 40 fizičkih lica i desetine kompanija, saopštilo je američko Ministarstvo finansija. Nove sankcije pogodile su više banaka, kao i projekat u energetskoj sferi „Arktik SPG 2“.

1 COMMENT

  1. 🙏🏻☦️🙏🏻СЛАВА БОГУ НА ВИСИНИ
    🇷🇺☦️🇷🇺СЛАВА РУСИЈИ

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here