commons.wikimedia/SUHEJLO
Kosovske bezbednosne snage

Američka ambasada u Prištini poručila je da iako SAD podržavaju težnje Kosova da uđe u NATO, zahtevi za to članstvo su složeni, prenosi Ljajmi.

“Kao nepokolebljivi partner Kosova, SAD su posvećene pomoći Kosovu da zauzme mesto koje mu pripada pored svojih suseda u evropskim i evroatlantskim institucijama”, navodi se u pisanom odgovoru američke ambasade prištinskom listu.

Ambasada je saopštila i da “SAD pozdravljaju težnje Kosova za članstvom u NATO”, ali se naglašava da su “prijave za članstvo složene i zahtevaju dugoročan i promišljen pristup”.

Kako se ističe, Vašington nastavlja da podržava Kosovske bezbednosne snage (KBS), za koje se navodi da su “učinile značajan napredak u svom desetogodišnjem planu tranzicije, koji je razvijan uz podršku SAD .”

“Kosovo najbolje može da pokaže svoju spremnost za obaveze članstva u NATO nastavljajući aktivnu implementaciju ovog desetogodišnjeg plana tranzicije”, dodaje se u saopštenju ambasade SAD u Prištini, navodi Ljajmi.

2 COMMENTS

  1. samo vi i dalje saljite oruzje i duze ce trajati samo nastavite i dalje se pravite gluvi i glupi i bili ste nemi kada vas je putin upozoruo ali vi ste ti koji zapalili vatru

  2. Nista novo..Amerika gubi na svim poljima.Oni su okupirali i pokusali da otmu srpsko KiM ali nece moci.Tesko onome koga Amerika brani i hrani.Zlo ne moze da traje do vijeak.33 rata u celom svetu,preko 20 miliona ibijenih civila i vojnika.Razorili su male nejake zemlje.Pokrali su naftu arapskim zemljama.Posle Sirije i sada Ukrajine nece vise moci.Neka pokusaju da napadnu na Kinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here