EPA/Yoshua Arias
Novak Đoković

Najbolji srpski teniser Novak Đoković moći će da igra na turnirima na teritoriji SAD, pošto je američki Senat izglasao ukidanje nacionalne deklaracije o vanrednom stanju izazvanom pandemijom koronavirusa, preneo je CNN.

Američki mediji navode da će američki predsednik Džo Bajden potpisati ovu odluku, pošto je prvi čovek SAD najavio da neće stavljati veto.

Američki Senat je sa 68 glasova za i 23 protiv doneo odluku o okončanju vanrednog stanja. Prema važećim pravilima strani državljani koji nisu vakcinisani protiv koronavirusa ne mogu da putuju u SAD. Ova odluka sprečila je Đokovića da u prethodnom periodu doputuje u SAD i igra na turnirima u ovoj zemlji.

Đoković je ove godine propustio masterse u Indijan Velsu i Majamiju, a posle najnovije odluke američkih vlasti, najbolji srpski teniser će moći da igra na letnjoj američkoj turneji i US openu, koji je na programu od 28. avgusta do 10. septembra.

Američke vlasti su ranije najavile da će 11. maja ukinuti restrikcije u vezi sa vakcinacijom, ali je ova odluka doneta nešto ranije.

Nacionalnu deklaraciju o vanrednom stanju uveo je nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp početkom 2020. godine.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here