Amerikanci usvojili Rusa, pa ga napustili i vratili u Moskvu

0

 

"Dobili smo poruku u kojoj je stajalo da se jedan osmogodišnjak koji ne govori, ali razume ruski, nalazi na aerodromu i da je stigao iz Amerike. Sa sobom je imao poruku u kojoj su ljudi koji su ga usvojili napisali da ga ostavljaju i mole da dečak bude primljen nazad", rekao je Pavel Astahov, zaštitnik dečjih prava u Rusiji.

 

Dečak je nakratko odveden u policijsku stanicu u Moskvi, ali su ubrzo kola Hitne pomoći došla i odvela ga u jednu bolnicu na ispitivanje…

 

Pitanje usvajanja ruske dece od strane Amerikanaca podiglo je dosta prašine u Rusiji poslednjih godina, naročito posle smrti dvoje dece u odvojenim incidentima u američkoj državi Virdžiniji.

 

Naime, izvesna Pegi Su Hilt je 2006. godine osuđena na 25 godina zatvora jer je tuklado smrti 2-godišnju devojčicu koju je usvojila iz Sibira, a dve godine kasnije jedan 21-mesečni dečak je umro od toplotnog udara pošto ga je otac koji ga je usvojio ostavio devet sati u kolima koja je parkirao na suncu.

 

Majls Harison (49), bio je oslobođen optužbe za ubistvo, pošto je sud prihvatio da je on zaboravio da ostavi dečaka, rođenog pod imenom Dmitrij Jakovljev, u obdaništu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here