Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih država stiže u Tokio na Olimpijske igre u vrlo jakom sastavu uprkos izostanku velikog broja najvećih zvezda.

Od ranije je poznato da će ekipa koju predvodi Greg Popovič računati na usluge trojice vrsnih asova, Demijena Lilarda, Džejsona Tejtuma i Drejmonda Grina između ostalih, a njima će se priključiti i prvi košgeter Vašingtona i jedan od najboljih strelaca najjače lige – Bredli Bil.

Američki mediji prenose da je četvrti najboji strelac NBA u regularnom delu sezone potvrdio učešće u trening kampu reprezentacije, koja će u ovakvom sastavu bez dileme važiti za prvog favorita za zlatnu medalju.
Popovič za Tokio neće računati na neke od najboljih igrača, između ostalih na Lebrona Džejmsa i verovatno Stefa Karija, koji je nedavno izjavio da su mu šanse da zaigra na Igrama “fifti-fifti”.

Selekcija SAD će se okupiti u trening kampu 6. jula u Las Vegasu, odatle će putovati za Japan gde 23. jula, u Tokiju, startuju Olimpijske igre. Dva dana kasnije kreće košarkaški turnir.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime