EPA-EFE/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije najavio je da će od 14. juna biti nastavljene litije u Crnoj Gori, zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Amfilohije je rekao da to od njega traži narod i da je dužan da to poštuje, prenosi portal Cdm. On je izrazio nadu da će, kako je rekao, “Gospod prosvetiti razum onima koji upravljaju Crnom Gorom”.

– Pozivam ih da ne muče moj narod i sveštenstvo, već da to reše mojim likvidiranjem. Ja ih pozivam, te drugove i gospodu, pa neka urade to ako misle da time mogu da izliječe ovaj narod od tog opakog virusa kojim smo zatrovani još od vremena one bezbožne ideologije – rekao je Amfilohije.

On je dodao da se nadaju i u međunarodnu zajednicu da će pomoći da u Crnoj gori bude zaustavljen “virus bratomržnje i bogomržnje”.

Litije koje su organizovane povodom usvajanja novog Zakona o slobodi vjeroispovesti bile su prekinute zbog epidemije koronavirusa.

3 COMMENTS

  1. “…reše mojim likvidiranjem.”Узор свим Србима. Жртвује се као Исус. За спас целог света.

    • Meni je jutros javio dobitnu loto kombinaciju. Tebi bi trebao da pomogne jadni amfilohije, nisi ti jadan kriv što si bolestan. Hahahahahahaahahahahahahahaahahahahahahaahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahaahahahahaha….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here