EPA-EFE/Boris Pejović
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije

U Podgorici je i večeras održan moleban i litija za odbranu svetinja ugroženih Zakonom o slobodi veroispovesti. Litiju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Posle molebana Presvetoj Bogorodici u Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja koji je služio episkop dioklijski Metodije počela je velika litija u Podgorici.

Litiju je predvodio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Уживо: Подгорица и вечерас на ногама, велика литија на Недељу православља

Уживо: Подгорица и вечерас на ногама, велика литија на Недељу православљаВише на: https://sptnkne.ws/BBA7

Gepostet von Sputnik Србијa am Sonntag, 8. März 2020

„Jedini koji je mogao da kaže da mu se da svaka vlast na nebu i na zemlji je Gospod Bog“, kazao je mitropolit Amfilohije ispred Skupštine Crne Gore. „Ovaj narod koji se sabira u Crnoj Gori je izvorni narod Crne Gore koji samo nastavlja predanje svojih predaka i čuva svetinje. On posebno nije protiv države, ova država je bila država ovog naroda i ostala“.

„Kaže onaj francuski kralj, država to sam ja i ako nešto kažeš protiv njega onda si protiv države“, dodao je mitropolit.

Amfilohije je naglasio da litije i narod prevazilaze sukobe i bratomržnju.

„Nema ovdje ni četnika ni partizana. Oni samo hoće da se pomire jedni sa drugima. To je ono što traži ovaj narod, da spase Crnu Goru“, kazao je mitropolit.

On je pojasnio da je sve što je ustrojeno na ateizmu i na bogoubistvu i bratoubistvu propalo jer nije bilo blagoslova Božjeg, i dodao da niti su oni (vlast) država, niti je on crkva.

„Zato glas naroda je glas Božiji. Neka Bog blagoslovi vas Podgoričane koji ste se ovde sabrali a posebno decu. A ko bi bio bolji i obrazovaniji od dece“, poručio je mitropolit Amfilohije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime