Amil sanja dres “orlova”

Z. Vicelarević - Vesti
0
Z. Vicelarević

San roditelja je da njihovo dete bude zdravo, pametno i napravi veliku karijeru. San bračnog para Edise i Enisa Šiljevića iz Frankfurta počeo je da ispunjava sin Amil (12) koji je prvi golman Ajntrahta iz Frankfurta u selekciji U13 (fudbaleri do 13 godina).

O Amilovom velikom talentu i kvalitetu govori to što već nastupa za stariju selekciju. Još dok je igrao u frankfurtskom Nidu, gde je počeo da trenira fudbal sa nepunih pet godina njegov talenat su prepoznali skauti Frankfurta, Majnca, ofenbaškog Kikersa i Ajntrahta. Amilova želja bila je da pređe u Ajntraht gde je od devete godine.

– Na svakom turniru na kome je igrao Ajntraht iz Frankfurta, Amil je bivao proglašen za najboljeg golmana, a često se dešavalo da njegove odbrane odlučuju o pobedama njegovog tima. Od malih nogu je voleo fudbal i htela ga je lopta. Ne mogu precizno da kažem da li bolje igra ili brani, ali je on odlučio da bude golman i ja sam se saglasio sa njegovom odlukom – kaže nam ponosni tata Enis.

– Volim da igram fudbal, a zašto sam postao golman, ne znam. Možda zato što volim da se bacam jer mi je to zanimljivo. Nemam nijednog idola među golmanima jer ne gledam fudbal na televiziji, jednostavno volim da branim i da treniram. Želeo bih da budem dobar i toliko da jednog dana igram za fudbalsku reprezentaciju Srbije – kaže nam mladi Amil na dobrom srpskom jeziku, iako je rođen u Frankfurtu.

Fudbal u genima

Možda je fudbal Amilu u genima jer i tata Enis je u njegovim godinama voleo bubamaru i igrao za FK Jasen iz Brodareva, ali je dolaskom u Nemačku zapostavio fudbal i počeo da radi. A možda je talenat nasledio od dede Azima Šiljevića, koga je Partizan iz Beograda tražio, ali nije zaigrao za crno-bele jer je tada imao 20 godina i morao je da ide u vojsku.

Dobre ocene

Amil pohađa sportsku školu “Karl fon Vajberg” u frankfurtskom Goldštajnu i na jesen će da krene u sedmi razred. U školi je primeran đak i ima sve dobre ocene.