Tanjug
Ana Brnabić

Mandatarka za sastav nove vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će vlada biti prosrpska, koja će prvenstveno braniti srpske nacionalne interese.

– Imamo zaista jaka imena u vladi, veoma stručne ljude i još jednom su se pokazale dve stvari, a prva je da je to prosrpska vlada. Nema tu ni levo ni desno, ni istoka, ni zapada, ni severa ni juga. To je vlada koja se bavi i brani naše nacionalne interese – rekla je Brnabić.
Dodala je da je SNS, kao okosnica ove vlade, pokazala da joj nisu važne funkcije i fotelje i da će da ustupi važna mesta ljudima za koje misli da mogu “još više da povuku, da donesu novu energiju i ideje i da će stranka stati iza tih ljudi čak i kada nisu njeni članovi”.
Komentarišući kritike o tome zašto se čekao krajnji rok da se formira vlada, odnosno da se saznaju kandidati za ministre, Brnabić je rekla da je vlada koja je u tehničkom mandatu i dalje vlada koja obavlja sve poslove važne za građane, te da je sve u skladu sa ustavnim rokovima.
– Od kada su održani izbori do danas je praktično počeo treći svetski rat. Nisu uobičajene okolnosti, mi smo imali sigurnu, stabilnu većinu u skupštini i bilo je važnije i pametnije da se pripremamo za zimu – rekla je Brnabić i dodala da je to odgovorno vođenje države.
Govoreći o novim ministarsvima navela je da je Ministarstvo za unutrašnju i spoljnu trgovinu izuzetno potrebno u ovom trenutku kao samostalno ministarstvo.
– To ministarstvo će se baviti cenama, trgovinom, trgovinskim maržama, robnim rezervama i svim onim što je neophodno na dnevnoj osnovi da se borimo da bi obezbedili da naša zemlja i narod prođemo kroz ovu krizu na način kako smo prošli i kroz pandemiju koronavirusa, da izađemo ipak jači – rekla je Brnabić na televiziji Pink.
Komentarišući to što je za ministra za ljudska i manjinska prava predložen Tomislav Žigmanov, Brnabić je rekla da joj je drago što je on privatio tu ponudu.
– Mislim da je to dobar signal. Mi svakako, ako pogledate po kriterijumima i Saveta Evrope i nekih drugih međunarodnih organizacija, već jesmo zemlja koja je u vrhu evropske liste po poštovanju manjinskih prava. Ovo je samo još jedan korak u tom pravcu tako da mislim da će to biti dobro – rekla je Brnabić.

4 COMMENTS

  1. Ima jaka imena u vladi , pogotovu Vesic, ministar gradjevine.Unistio Beograd pa sada da nastavi i po Srbiji. Strasno, strasno.

  2. Hahaha …Sićve gradi objekat u jednom selu nadomak Beograda, da ima gde pod stare dane … i gle – baš će sad da bude ministra građevine …e, kad nekoga hoće, hoće ga 🙂

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here