EPA-EFE/Andrej Čukić
Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je budžetom za narednu godinu planirano skoro 486 milijardi dinara za kapitalne investicije.

Navodeći da je predloženi budžet razvojni, premijerka je za Prvu televiizju ocenila da “nikada više nije bilo izdvajano za kapitalne investicije”.

“Te investicije omogućiće brži rast i bolje plate i penzije. Ovu godinu ćemo sigurno završiti sa rastom većim od sedam odsto, a građani mogu da očekuju dodatni rast kao rezultat primene ovog budžeta ako dobijemo podršku u skupštini”, rekla je premijerka uoči sutrašnje sednice parlamenta na čijem je dnevnom redu predlog budžeta.

Ona je najavila da će naredne godine plate biti povećane između sedam i osam odsto, a penzije 5,5 odsto.

“Povećavamo minimalac za 9,4 odsto i od 156 evra koliko je minimalac iznosio kad smo krenuli u fiskalnu konsolidaciju, sada će preći 300 evra”, rekla je predsednica Vlade Srbije.

Dodala je da je u prethodnih 12 meseci u Srbiji otvoreno 60.000 novih radnih mesta kao i da je država tokom pandemije korona virusa, gradjanima i privredi dala više od osam milijardi evra kroz tri paketa podrške.

“Uprkos pandemiji, uspeli smo ne samo da očuvamo radna mesta već da ekonomski budemo među najuspešnijim zemljama Evrope”, kazala je premijerka.

2 KOMENTARA

  1. 8 % i 5,5 % su nula od ovolikog poskupljenja, ovo poskupljenje samo čarobnjak može da preživi. Draže su mi i manje plate i penzije samo da ne budu ovoliki skokovi cena. Tako gospođo Brnabić smirite strasti i Vi i gospodin Mali, dosta ste pričali o povećanju primanja, ‘ajte malo pričajte o poskupljenja, kako da ih preživimo

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime