“Ana i Jelena su bile broj 1 – to Srbija više neće imati”

0
Foto: MN Press
Jelena Janković i Ana Ivanović

Srpske teniserke trenutno ne beleže baš najbolje rezultate, pogotovo kada pogledamo kako su nas “razmazile” Ana Ivanović i Jelena Janković.

Ipak, bivša austrijska teniserka, a sada voditeljka Eurosporta Barbara Šet misli da je sve cirkularni proces.

– Takve stvari cirkulišu i to je normalno. Srbija je imala Anu Ivanović i Jelenu Janković koje su bile svetski broj 1 i to se verovatno nikada više neće desiti u srpskom tenisu. Pogledajte cirkularni proces u Austriji, poslednji grend slem je osvojen pre 30 godina kada je Tomas Muster bio najbolji igrač sveta, a 30 godina kasnije smo tek osvojili naredni. U ženskom tenisu praktično da i nema Austrije. U jednom momentu smo imali 10 igračica u top 100. Ne kažem da se loše radi, samo da je osvajanje titula u tenisu izuzetno teško – rekla je Šet za B92.

Barbara Šet

Prokomentarisala je i ženski deo Rolan Garosa.

– Simona Halep igra jako dobro na šljaci, osvojila je Rim. Nije dugo igrala, ali na šljaci zna kako se osvajaju titule. Naomi Osaka ne igra, ali ona svakako nije neka igračica na šljaci, dok čekamo Karolinu Pliškovu da osvoji prvi grend slem. Sve zavisi od njenog mentalnog stanja. Interesuje me Azarenka, koliko može posle US Opena. Takođe Dženifer Brejdi, koja je izuzetno talentovana, ali moj favorit ostaje Simona Halep – rekla je Barbara Šet.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here