EPA/Christophe Karaba
Ana Ivanović

Ana Ivanović, bivša srpska teniserka, jedna je od šest kandidata za Kuću slavnih u Njuportu.

Ana je dobila je veliku čast i našla se među četiri velikanki belog sporta koje su kandidatkinje za počasno mesto u Kući slavnih.

Grend slem šampionka koja je profesionalnu karijeru završila 2016. godine ima jaku konkurenciju za ovo mesto. Pored nje nominovane su i Flavija Peneta, italijanska teniserka, Kara Blek, svetska broj jedan u dublu i Lisa Rejmond, osvajačica 11 titula.

Za mesto se bore i Huan Karlos Ferero, trener Karlosa Alkarasa kao i Karlos Moja, trenutni trener Rafaela Nadala, obojica osvajači grend slema i bivši “broj 1”.

Karijera Ane Ivanović trajala je od 2003. do 2016. Pored prvog mesta WTA liste, najveći uspeh joj je osvajanje Rolan Garosa 2008. Iste godine igrala je i u finalu Australijan openaa u junu je postala broj 1 na WTA listi. U karijeri je osvojila 15 titula.

Glasanje traje od 15. do 31. oktobra, a za novog u Kući slavnih glasaju već stalni članovi, navijači, novinari i istoričari koji proučavaju beli sport. Da bi Ana dobila veliko priznanje potrebno je da dobije 75 odsto glasova.

Ukoliko neki drugi kandidat bude novi član, uspešna srpska teniserka ostaće kandidat naredne tri godine.

Rezultati će biti poznati početkom naredne godine, a ceremonija je zakazana za 16. jul.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here