EPA
Ana Ivanović

Ana Ivanović, bivša srpska teniserka i grend slem šampionka, govorila je o Janiku Sineru i njegovoj karijeri, a tom prilikom otkrila je i na koji način Daren Kejhil, teniski trener, utiče na mladog Italijana.

Od dolaska Kejhila u Sinerov tim 2022. godine, italijanski teniser postao je grend slem šampion, odveo je Italiju do titule na Dejvis kupu i postao je najgora noćna mora za bilo kog protivnika pa i Novaka Đokovića.

Sinerov napredak pomno je pratila i Ana Ivanović koja je za „Ubitenis“ govorila o Janikovoj tituli na Australijan openu.

– Bilo je neverovatno. Način na koji je igrao tokom celog turnira. Zaista je pokazao mentalnu snagu i izdržljivost. Način na koji udara loptu sa takvom elegancijom bio je sjajan za gledanje – istakla je šampionka Rolan Garosa iz 2008. godine.

Ana dobro zna i šta Sineru pomaže da bude tako kompletan igrač. Srpska teniserka tokom karijere takođe je radila sa Kejhilom koji joj je mnogo pomogao u određenim aspektima, a takav pristup očigledno ima i sada sa Janikom.

– Uvek sam uživala radeći sa Darenom zato što je toliko edukovan i toliko se razume u tenis. Uvek mi je davao najbolji savet u trenucima kada sam bila pod pritiskom. Uvek je nalazio reči da me smiri i usmeri u pravom smeru. Veoma sam bila srećna kada sam ga videla u Janikovom boksu – istakla je Ivanovićeva.

Anine reči o Kejhilu posebno imaju težinu kada se uzme u obzir da je trenirao igrače poptu Endija Marija, Fernanda Verdaska, Danijele Hantuhove, Sorane Kirstee i na kraju Simone Halep. Rumunska teniserka upravo je sa njim stigla do prvog mesta na VTA listi i titule na Rolan Garosu.

Smatra proslavljena srpska teniserka da Italijan ima sve preduslove da nastavi da ređa uspehe.

– Milim da je najvažnije da prati njegov put i trening, ali sam sigurna da to i radi. Ima dobar tim i sistem podrške iza sebe, pa može da se fokusira na ciljeve i ritam – rekla je bivša “broj 1”.

Veruje Ana da Siner može do velikog broja titula na najvećim turnirima.

– Kompletan je igrač, ako nastavi ovako, osvojiće još mnogo slemova. Zaista volim da ga gledam, a i čini se kao vrlo fina osoba – zaključila je Ana Ivanović.

2 COMMENTS

  1. Интересантно, кад су разапињали њеног “другара” Новака у Аустралији, ћутала је, сликала се како пије чај, чита књигу, а сад има неко мишљење о Синеровој ппбеди против Ђоковића….

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here