EPA
Ana Ivanović

Sedamnaest godina posle trijumfa u Luksemburgu, Ana Ivanović će ponovo igrati u ovom gradu. Doduše više ne na WTA turniru, nego u ciklusu legendi.

Kako navodi turnirski sajt, osim bivše šampionke Rolan Garosa i nekada prve teniserke sveta, do sada su prijavljene samo još dve teniserke, Andrea Petković i Kirsten Flipkens, ali vremena ima do sredine oktobra kada se ovo takmičenje održava.

Ranijih godina je učestovalo mnogo veoma poznatih teniserki: Jelena Janković, Martina Hingis, Kim Klajsters, Danijela Hantuhova, Agnješka Radvanjska… Jelena se baš ovde povredila pre dve godine pa je morala na dužu pauzu. Može se očekivati i učešće Danijele Hantuhove, ambasadorke turnira. Baš sjajnu Slovakinju je Srpkinja pobedila u finalu 2007.

Turnirski sajt navodi da je nagradni fond 110.000 evra, da će teniserke za četvrtfinale dobijati 5.000 evra, za polufinale 10.000, za finale 20.000 dok će šampionka odneti 50.000.

Iako će učestovati osam teniserki, neće biti grupa, već će turnir trajati četiri dana – od četvrtfinala. Takmičenje se održava od 17. oktobra, ali program počinje dva dana ranije. Žreb je 15, a 16. gala večera. Za ta dva dana su zakazani i promotivni programi. Finale je u nedelju, dvadesetog oktobra.

Za Anu će to biti lep povratak u prošlost jer je te 2007. počeo njen velki uspon ka vrhu. Osim u Luksemburgu, slavila je i u Berlinu i Los Anđelesu. Bila je to sjajna priprema za 2008, titule u Indijan Velsu i na Rolan Garosu, finale Australijan opena i broj 1.

Ivanovićeva je okončala karijeru 2016, potom se udala za čuvenog nemačkog fudbalera Bastijana Švajnštajgera sa kojim ima troje dece. Ukupno je osvojila 15 titula.

Luksemburg je dugo bio WTA turnir, ali je pre nekoliko godina odlučio da stavi tačku na taj takmičarski nivo i prešao je na organizaciju mečeva legendarnih teniserki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here