Ana Milošević delegat iz Beneluksa

0

Ana Milošević

Miloševićeva će zastupati srpsku dijasporu iz Holandije, Belgije i Velikog Vojvodstva Luksemburg u Skupštini dijaspore, odlučili su predstavnici desetak srpskih organizacija iz ovih zemalja, među kojima je bio i predstavnik srpske crkve u tom delu Evrope.

– Srbija će nesumnjivo postati deo Evropske unije zato je našoj dijaspori neophodan dobro organizovan, strateški nastup u odnosima sa maticom ali i zemljom domaćinom.

 

Mislim da za nas treba podjednako da bude i važno šta se dešava i van granica zemlje u kojoj boravimo, i da upravo zbog dobrobiti svesrpske dijaspore moramo da sarađujemo intenzivnije sa ostalim organizacijama i udruženjima iz drugih zemalja, da učimo jedni od drugih, da se pomažemo i viđamo češće, a ne samo na Vidovdan, za kada je zakazana i prva sednica Skupštine dijaspore – izjavila je za Vesti Ana Milošević.

Ona je izrazila nadu da će kao delegat uspeti da ispuni očekivanja i opravda ukazano poverenje. Najavila je da bi do kraja juna trebalo da bude lansiran jedinstveni internet sajt na kojem će se nalaziti sve bitne informacije koje su u vezi sa životom naših ljudi u Beneluksu. Istovremeno će biti i direktan kontakt sa svima koji žele da se aktivnije uključe u buduće programe i inicijative u tom delu dijaspore.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here