Ana sa Mašom srušila rekorde

0

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale mastersa u Rimu (šljaka, ukupan nagradni fond 5.004.675 evra) sa dva velika trijumfa u nepuna 24 časa! Najpre je srpska teniska lepotica drugom pobedom u trećem meču sa 21. na svetu, Francuskinjom Alizom Korne – 7:6 (7:1), 7:5 posle 108 minuta stigla do 11. okršaja protiv atraktivne Ruskinje Marije Šarapove, koja je očekivano bila bolja od Monike Puig iz Portorika – 6:3, 7:5. Maša je vodila sa 8:2 i bila favorit, pošto je Ana poslednji put slavila još na Rolan Garosu 2007. Međutim, na terenu druga slika, koja se završila trijumfom Beograđanke od 6:1, 6:4 za 79 minuta.
Ivanovićeva je sjajno servirala za 1:0, zatim odmah brejknula Ruskinju za 2:0, da bi potom napravila jedini kiks u prvom setu. Šarapova je uzvratila brejk, ali dalje nije mogla. Posle tačno pola sata 6:1 za Anu. Ipak, brzo su navirala sećanja na nedavno finale turnira u Štutgartu, kada je naša teniserka, takođe, dobila prvi set, a onda ubedljivo izgubila. To je bila samo jedna u nizu Ruskinje od njenih 12 uzastopnih pobeda, sve do Rima i Ane Ivanović! Jer, Srpkinja ovog puta nije stala, mada je mnogo teže dobila drugi set. Naime, Ana je odmah napravila brejk za 1:0, ali je Maša uzvratila i osvojila gem na svoj servis za 2:1. Onda je svaka držala svoj servis do 4:4, istini za volju Ivanovićeva mnogo teže, što je nije sprečilo da napravi brejk za 5:4. Mala drama na 30:30, pošto je Ana napravila svoju treću duplu servis grešku, ali se brzo i izvadila i stigla do konačnih 6:4 za četvrtfinale i 28. rekordni trijumf u ovoj sezoni i – karijeri. Tamo je čeka najuspešnija u 2014. sa 32 pobede (ako se u to računa i predaja Rumunke Halep u Rimu), Španjolka Huan Sančez Navaro, bez sumnje vrlo opasna protivnica.
– Srećna sam što sam konačno savladala Šarapovu, što sam prošla dalje. O narednoj rivalki ću razmišljati kada malo proslavim ovaj uspeh, jer mislim da mogu još bolje – rekla je Ana Ivanović posle meča.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here