Ana u četvrtfinalu Brizbejna

0

 

Ana Ivanović izborila je danas plasman u četvrtfinale WTA turnira u Brizbejnu, njenom prvom takmičenju u 2010. godini. Nakon trijumfa nad Jelenom Dokić u prvom kolu 2:1, Srpkinja je danas istim rezultatom savladala i Švajcarkinju Timeu Baščinski.

 

Prvi set Ana je lako rešila u svoju korist sa 6:2, ali je protivnica uzvratila istom merom u drugom setu 2:6. U odlučujućem setu Ivanovićeva je popravila servis i uspela je da napravi brejk, ali nije završila meč na svoj servis, već je pri rezultatu 5:4, opet napravila brejk za konačnih 6:4, posle 100 minuta igre.

 

Ivanovićeva, koja je trenutno 21. igračica sveta, za plasman među četiri najbolje igraće sa boljom iz duela između Ruskinje Anastazije Pavlučenkove i Italijanke Roberte Vinči.

 

Naša teniserka je posle meča izjavila da joj samopouzdanje nije nedostajalo, ali i da mora još da popravlja svoju igru.

 

"Bačinski se popravila u drugom setu i u velikoj meri mi je otežala posao. Veoma sam srećna što sam prošla dalje. Hvala vam, ljudi, što ste ostali do kasno na stadionu", zahvalila se Ana posle meča australijskoj publici, u kojoj se nalazio i njen dečko Adam Skot.

 

Srpska teniserka je istakla da je ponovo grešila što se u pojedinim trenucima isuviše povlačila.

 

"Stalno sam osećala da ne idem dovoljno napred, da nisam agresivna koliko bi trebalo i da joj ne namećem pravi pritisak. To ću u narednim mečevima morati da ispravim", rekla je Ana.

 

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 220.000 dolara, a Ana Ivanović je postavljena za treću nositeljku.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here