Yotuube/Novo jutro
Zoran Anđelković

Funkcioner SPS Zoran Anđelković rekao je da je opšte poznata stvar da je on nekada bio predsednik Izvršnog veća Kosova i Metohije, ali da nikada nije upravljao “okupiranim Kosovom”, kao što to tvrdi kosovski premijer Aljbin Kurti.

– Kurti priča o opšte poznatoj činjenici da sam ja bio predsednik Izvršnog veća u autonomnoj pokrajini Kosovu. Ali ne na okupiranom Kosovu, već u pokrajini Kosovu i Metohiji koja je oduvek bila u sastavu Srbije. Prvo je bila oblast u Srbiji, a kasnije pokrajina. To što on kaže da je bilo okupirano. Ne znam kako može da bude okupirano nešto što je oduvek pripadalo Srbiji – rekao je Anđelković.

Anđelković je, komentarišući tu Kurtijevu izjavu, kao i njegov zahtev za smenu šefa komisije za nestala lica Veljka Odalovića, naglasio da predlozi šefa vlade iz Prištine upućuju da on zapravo ne želi razgovore.

– Jasno je bilo sve vreme da odlaže razgovore. On je danas došao u stvari da održi konferenciju za štampu, a to je mogao da održi i u Prištini. Na osnovu onoga što je tražio, može se videti da od razgovora nema ništa – kaže Anđelković.

Prema njegovom mišljenju, nastavak dijaloga zavisiće od Kurtijevih sponzora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here