Foto: MN Press
KK Partizan KK Burž Danilo Anđušić

Sjajne partije pruža Danilo Anđušić tokom čitave ove sezone u francuskom Buržu. Trenutno je drugi strelac Evrokupa i sigurno će biti najveća pretnja po crno-beli koš na večerašnjem susretu.

Stoga ne čudi što je baš on centralna figura pred početak današnjeg duela. On je u razgovoru za zvanični sajt francuskog kluba podvukao da je izuzetno zadovoljan što je izabrao Burž u tekućoj sezoni.

– Mislim da sam doneo pravu odluku što sam ostao u Buržu ove sezone. Osećam se sjajno, lepo mi je dok igram ovde i to je najvažnije. Posebno mi je drago što beležimo sjajne rezultate, plasirali smo se u Evrokup, otišli dalje… Mislim da možemo da uradimo još dosta dobrih stvari – ističe Anđušić.

Jedan od najboljih u Evrokupu ističe da svi u Buržu funkcionišu kao jedan i da zbog toga klub postiže sjajne rezultate.

– Treneri, igrači, zaposleni… Svi smo na istim talasnim dužinama. Znali smo kakav tim želimo da izgradimo, a sada, četiri meseca od početka sezone, mislim da je jasno da smo doneli prave odluke – dodaje ovaj košarkaš.

On ističe da je jedan od najzaslužnijih za njegove dobre partije upravo trener, Savo Vučević, za kojeg je imao samo reči hvale.

– Moj sjajan odnos sa trenerom je jedan od glavnih razloga što sam ovde. Znam da veruje u mene i da je to činio i prošle sezone. Razlika je ta što mi je ove godine poverio ulogu lidera, što jako cenim. Shvatam to izuzetno ozbiljno, znam da sam spreman za to. Važno je da nastavim gde sam stao prošle sezone. Dobrim partijama želim da vratim treneru za poverenje koje mi je ukazao – podvukao je Anđušić.

Košarkaš Burža je pre samo nekoliko nedelja nastupio i za reprezentaciju Srbije u kvalifikacionom prozoru za plasman na Evropsko prvenstvo, a i tu je bio najbolji pojedinac.

– To je jedna od najboljih stvari koja mi se desila u poslednje vreme. Za mene, nositi dres reprezentacije je nešto posebno. Mi Srbi smo veoma ponosan narod, tako da sam i ja baš takav. Mnogo mi je drago što sam ponovo nastupio za Srbiju. Nadam se da ću igrati i u narednom kvalifikacionom prozoru, a što da ne, i na nekim od turnira koji predstoje. Ukoliko budem pozvan na trening kamp pred narednu Olimpijadu, biće to velika čast – priželjkuje Anđušić.

Ipak, jedan klub je iznad svih u Anđušićevoj glavi. Naravno, reč je o Partizanu.

– Da, Partizan mi stvarno najviše znači od svih. To je veliko ime u Evropi, ali i celom svetu. Bukvalno svi koje sam upoznao znaju za Partizan, a u Srbiji se ljudi dele prema tome da li navijaju za Partizan ili Zvezdu. Kada sam bio mali izabrao sam Partizan i uvek sam išao da gledam njihove utakmice. Kada sam obukao njihov dres, osećao sam se kao da sam obukao dres nacionalnog za tima. Imao sam takav osećaj. Nema reči kojima bih opisao svoje nastupe za Partizan. Sa njima sam osvojio prvu titulu, nacionalni kup i igrao u Evroligi. Toliko sam srećan što igramo protiv njih ove sezone, ali sam istovremeno tužan što navijači nisu u prilici da prisustvuju mečevima. Znam da su svi u klubu želeli da vide kako je igrati u Beogradu, pred punom dvoranom i onakvom atmosferom. Bilo kako bilo, drago mi je što sam imao priliku da se vratim kući i to je za mene bio poseban trenutak. Nadam se da će se naša dva tima ponovo sastati nekada u budućnosti – kaže nekadašnji igrač crno-belih.

Zaključuje da bi jako voleo da završi karijeru u Partizanu, što bi bio pravi šlag na tortu kada je njegova košarkaška priča u pitanju.

– Da, želeo bih da se to desi. Nadam se da ću u Partizanu završiti karijeru. Ne znam kada ću je tačno završiti i koliko godina ću još igrati, ali mislim da bi to bio najbolji način da završim svoju priču. Stvarno želim da se to desi – završava priču trenutno najbolji igrač Burža.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here