Kad sam bila dete plakala sam gledajući ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara i sanjala da predstavljam svoju zemlju. Verujem da ćemo na kvalifikacionom turniru u Đeru uspeti da se izborimo za Tokio, kaže najbolja srpska rukometašica Andrea Lekić.

Lekićeva se oporavlja nakon operacije ahilove tetive, ali će putovati sa ekipom u Mađarsku, što najbolje govori u prilog sjajnoj atmosferi koja vlada u taboru reprezentacije.

– Nadam da ćemo to krunisati plasmanom na Olimpijske igre. Ova grupa devojaka je već godinama zajedno. Prolazile smo kroz razne uspone i padove. Plasman na Olimpijske igre bi zaista bio kruna ove generacije. Mnogo je lepo što smo sve zajedno tu, uključujući i mene, koja će sve to gledati sa strane – rekla je Lekić Tanjugu.

Rukometašice Srbije poslednji put učestvovale su na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, kao deo reprezentacije SFRJ.

– To je zaista frapantan podatak. Nadam se da ćemo uspeti. Biće mnogo teško, jer će nam rival biti Rusija, koja godinama dominira i svakako je favorit broj jedan u grupi. Tim duelom počinjemo kvalifikacije i očekujem izuzetno težak meč.

Najbolja rukometašica sveta za 2013. godinu smatra da će duel sa Mađarskom biti presudan za plasman na Olimpijske igre i prevagu bi trebalo da donese mirnija glava i koncentrisanija igra.

– Čeka nas izuzetno težak turnir, ali i sve ostale kvalifikacione grupe su vrlo neizvesne. Ipak, smatram da smo zrele i sposobne da izborimo plasman u Tokio.

Kao najveći kvalitet u igri selekcije Srbije, Lekić ističe poseban nivo borbenosti.

– Volela bih da čvrsta odbrana bude najbolji segment naše igre, jer iz toga će sve biti mnogo lakše. Ne sumnjam u motivisanost devojaka, a mislim da sam ja mnogo nervoznija od svih njih.

O značaju plasmana na Olimpijske igre za srpski rukomet iluzorno je govoriti, posebno ako se u obzir da je selektor Obradović izjavio da u tom slučaju ni medalja nije daleko.

– Kad se plasirate na Olimpijske igre, onda je sve moguće. Međutim, u ovom trenutku fokus treba da bude samo na to kako da se plasiramo u Tokio – zaključila je Lekić.

Rukometašice Srbije u četvrtak putuju u Đer, a utakmica prvog kola protiv Rusije na programu je u petak od 20 sati.

Duel sa Mađaricama zakazan je za subotu u 17.30, dok se poslednji meč sa Kazahstanom igra u nedelju, takođe od 17.30 sati.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime