Youtube/Sputnjik Srbija
Andrija Mandić

Poslanik DF-a i jedan od lidera tog pokreta Andrija Mandić saopštio je da podnosi ostavku na funkciju poslanika.

– Nažalost, neću biti u mogućnosti da budem prisutan i učestvujem kada se ovih dana u Skupštini CG bude raspravljalo o izboru VDT-a i o još nekim veoma važnim temama, koje iziskuju da klub poslanika DF bude kompletan. Ne moram ni pominjati koliko je izbor VDT-a važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva. Zato ću podneti ostavku na mesto poslanika u Skupštini Crne Gore, sa namerom da omogućim da na moje mesto što pre dođe sledeći poslanik sa naše liste — predsednik Opštinskog odbora Nove srpske demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević, kako bi klub DF-a radio u punom kapacitetu – objasnio je Mandić.

Navodi kako se zahvaljuje svima koji su se interesovali za njegovo zdravlje.

– U ovih nekoliko dana uverio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih — manje dobronamernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna – poručio je Mandić.

Dodaje kako je ono što je za skupštinskom govornicom, na teme koje su donosile sednice, imao da kaže, kazao u proteklom vremenu jasno i nepokolebljivo.

“Ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost. Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku delu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama nisam želeo da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav. Nisam se dodvoravao ni masovnim medijima ni njihovim narativima. Vinston Čerčil je kazao: ’Stav je mala stvar koja čini veliku razliku.‘ Mi smo tu razliku napravili. Bilo je žestokih rasprava, teških sednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svetu. Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet.“

„Vreme oporavka iskoristiću da se posvetim obavezama i velikim izazovima koji su pred nama, a pre svega koncipiranju strategije za period koji dolazi. Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima. Prostora za kalkulacije nema. Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo“, navodi u saopštenju lider DF-a.

Kako je naveo, cilj je jedan – pobeda.

– Dugujemo je generacijama onih koje ovaj režim obespravljuje, svima onima koji su se borili protiv tiranije, koji nisu odustali. Pobedu dugujemo i onima koji više nisu sa nama, a koji su do kraja ostali uspravni u svojoj borbi za slobodu. Pobeda je zadatak svih generacija koje u ovoj borbi učestvuju – zaključio je Mandić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here