Anketa: Tači pobedio na izborima, DPK slavi

0

Čeka se potvrda CIK-a: Hašim Tači
 

Prema podacima koje je predstavio direktor Instituta Škeljzen Malići, van Skupštine će ostati članica vladajuće koalicije Alijansa novo Kosovo, dok će poslanike imati opozicioni Pokret Samoopredeljenje (15,1 odsto), opoziciona Alijansa za budućnost Kosova (9,7 odsto) i Inicijativa za Kosovo (5,8 odsto).

 

Ako se potvrde ti podaci, onda će DPK premijera samoproklamovanog Kosova Hašima Tačija imati 34 do 35 od 120 poslanika, DSK 30 ili 31, AZBK bivšeg premijera Ramuša Haradinaja 10 ili 11, Samoopredeljenje 15 do 16, a Inicijativa za Kosovo pet ili šest poslaničkih mandata.

 

U anketi je učestvovalo 2.500 građana. Njih 95 odsto izjavili su da su bili zadovoljni organizacijom izbora. Očekuje se da večeras oko ponoći CIK izađe s preliminarnim rezultatima izbora za politčke partije.

 

Tači je večeras u Prizrenu da su prevremeni parlamentarni izbori poslali
najbolju moguću poruku svetu i da su pobednici izbora drrzava, građani Kosova i demokratija.

 

"Danas su građani Kosova, političke partije, poslali najbolju moguću poruku da je na Kosovu na delu demokratija. Ovo je bio najbolji primer za region i dobar demokratski proces", rekao je Tači i dodao da je izborni proces vođen na najbolji mogući način. 

 

Na Kosovu se danas u 38 opština glasalo za 120 poslanika Skupštine Kosova. Pravo glasa na izborima je imalo 1.782.454 građana. DSK je posle zatvaranja biračkih mesta saopštio da neće priznati rezultate, ako se potvrdi da je na dva mesta u Srbici bilo nezakonitog punjenja biračkih kutija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here