Youtube/Ihr Programm - BLEIBEN SIE ZUHAUSE !
Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober

Ministar zdravlja Austrije Rudolf Anšober saopštio je danas da je u Austriji trenutno 6.001 osoba pozitivno testirana na infekciju koronavirusom, kao i da su do sada od ovog virusa preminule 42 osobe.

Anšober je, na konferenciji za štampu, istakao da je kod broja inficiranih dnevna stopa rasta pala na 13,6 odsto, dodajući da je cilj da se dospe na jednocifrenu vrednost.

Ponovio je da mere vlade imaju za cilj da rast ne prekorači kapacitete bolnica, što nije funkcionisalo u delovima Španije i Italije.

Naveo je da su preduzeti koraci za povećanje delotvornosti zdravstvenog sistema i da se intenziviralo testiranje medicinskog osoblja.

Takođe je Anšober kazao da su zabeleženi i uspesi u nabavci zaštitne medicinske opreme, dodajući da sutra pristiže 11 miliona zaštitnih rukavica, u subotu velika isporuka maski, a u ponedeljak i zaštitnih odela.

Proširuju se, uz to, i preventivno, za osobe sa blagim oboljenjem dodatni kapaciteti,pa je već uspostavljeno 12.000 kreveta, a ići će se u pravcu 20.000.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here