Antić: Ne odgovara istini to što priča BIRN o ispumpavanju vode

0

Fonet/D.A.
Antić: Na tenderu je izabran ponuđač koji je dao najnižu cenu i najkraće rokove, kao i kompletnu dokumentaciju sa svim bankarskim garancijama o dobrom izvršenju posla
 

"Na tenderu je izabran ponuđač koji je dao najnižu cenu i najkraće rokove, kao i kompletnu dokumentaciju sa svim bankarskim garancijama o dobrom izvršenju posla. Podatak da je ponuda strane kompanije odbačena iz administrativnih razloga nije tačan, jer je reč o ponuđaču koji je dao tri puta veću cenu za ispumpavanje vode i to u formi neobavezujuće ponude, bez  neophodne bankarske garancije i neophodne prateće dokumentacije", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo rudarstva i energetike je dodalo da država i EPS nisu mogli da počnu ispumpavanje vode iz kopa "Tamnava – zapadno polje" jer je projekat finansirala Svetska banka a da je kompletna tenderska procedura morala da bude usklađena s njihovim pravilima.

"Radilo se o otvorenom postupku, u kojem su javnim pozivom pozvane 42 kompanije da pošalju ponudu", kazao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić, a navodi se u saopštenju.

Ministar je naglasio da je za građane Srbije najznačajnije da se počelo s proizvodnjom uglja na tom kopu pet meseci pre inicijalnih procena i da je za taj posao obezbeđena i prihvaćena  najniža cena za ispumpavanje vode.

Antić je dodao da je dovođenje u pitanje ispravnosti tog posla deo "senzacionalističkog novinarstva" a da je pokušaj povezivanja direktora Elektromreža Srbije Nikole Petrovića s javnim nabavkama u preduzeću Elektroprivreda Srbije "krajnje nekorektan i tendenciozan".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here