EPA/MAXIM SHIPENKOV
Anatolij Antonov

Ruski ambasador u SAD Anatolij Antonov izjavio je danas, komentarišući posetu ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog Vašingtonu, da će provokativne akcije SAD neizbežno dovesti do eskalacije, čije posledice mogu biti nepredvidive.

– Uprkos našim upozorenjima, sistem PVO Patriot biće poslat u Kijev. Međutim, zemlja nema stručnjake za rad sa njima. Da li će to biti američki specijalisti ili građani druge zemlje NATO-a. Ne shvataju da naša vojska sistematski uništava zapadno oružje. Mislim da svi savršeno razumeju kakvu sudbinu može da dočeka osoblje koje popunjava ove komplekse na teritoriji Ukrajine – rekao je Antonov, a prenela agencija TAS S.

Istakao je da je Rusija više puta apelovala na korišćenje, kako je rekao, zdravog razuma na svim nivoima.

Antonov je naglasio da američka administracija baca velike resurse i mogućnosti na suludu ideju “pobede nad Rusima na bojnom polju”.

Kako je rekao, tokom posete Zelenskog SAD, suštinski je najavljeno da posrednički rat protiv Rusije treba da se nastavi, do “pune pobede nad njom”.

Antonov je takođe ocenio da poseta ukrajinskog predsednika SAD dokazuje da su pomirljive izjave Vašingtona da ne želi konfrontaciju sa Rusijom, samo prazne reči.

– Putovanje šefa kijevskog režima u Vašington u holivudskom stilu potvrdilo je da su pomirljive izjave administracije o nepostojanju namere da započne konfrontaciju sa Rusijom samo prazne reči. Ono što je u suštini najavljivano uz aplauze i sarkastične osmehe, jeste potreba da se nastavi proksi rat protiv naše zemlje. Do potpune pobede nad nama – rekao je Antonov.

Dodao je i da će Rusija insistirati na učešću u “sveobuhvatnoj i transparentnoj” istrazi o sabotaži na gasovodima Severni tok 1 i 2 i da neće dozvoliti da se istina o tome šta se dogodilo “gurne pod tepih”.

3 COMMENTS

  1. Jel’? Ma ajde, sta nam pricas. Nego, reci ti nama Antonove, ona denacifikacija – jel’to uspelo, a? Jel’ to ide? Kazu, mnogo ruske omladine bezi…a zasto beze ruski omladinci iz svoje lepe Rusije? Zasto se setaju po Begesu a ne po Lugansku?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here