pixabay.com

Američka agencija AP prenela je izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o nabavci sistema „Pancir S1“ od Rusije, uz ocenu da joj zbog toga prete sankcije SAD.

„Srbija je dobila sofisticirani protivraketni sistem od Rusije, uprkos mogućim američkim sankcijama protiv balkanske države, koja zvanično traži članstvo u Evropskoj uniji“, piše američka agencija i dodaje da uprkos tome što teži EU Srbija jača političke i vojne veze sa Rusijom.

Kako se navodi, Srbija je obećala da neće ući u NATO i odbila je da se pridruži sankcijama koje je Zapad uveo Rusiji zbog politike prema Ukrajini.

Dodaje se i da se rusko naoružavanje Srbije sa nelagodom posmatra na Zapadu, zbog rastućih tenzija na Balkanu, kao i da američki zvaničnici otvoreno govore o uvođenju sankcija Srbiji u slučaju da joj Moskva proda još oružja, posebno naoružanja koja može da ugrozi bezbednost susednih NATO država.

Agencija citira Vučića koji je rekao da se nada da neće biti sankcija, jer je on otvoreno govorio o nabavci „Pancira“, kao i da veruje da se sankcije odnose na moguću nabavku antiraketnog sistema S-400.

„Pancir“ je raketni sistem sa brzom paljbom namenjen za odbranu od krstarećih raketa, dronova i niskoletećih letelica sa dometom od oko 20 kilometara.

1 KOMENTAR

  1. Kakvo je to siledzijsko ponasanje.? Sta njih briga sta ko kupuje i od koga? To treba sav nezavisni svijet da osudi, ako takvih jos ima.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime