Adria Film
Svetska premijera: Ekipa filma "što se bore misli moje"

U organizaciji kompanije Adria Film i udruženja Kultur Kombinat iz Beča, u glavnom gradu Austrije održan je treći Adria film fest.

Svečano otvaranje četvorodnevnog festivala održano je u bioskopu “Uranija”. Festival koji je počeo međunarodnom premijerom filma “Što se bore misli moje”, reditelja Milorada Milinkovića, otvorio je ambasador Srbije u Austriji Nebojša Rodić.

Po završetku projekcije, publici su se poklonili gosti premijere – glavna glumica Jana Ivanović, režiser Milorad Milinković i producent Miroslav Mogorović, koji su za ovu priliku doputovali iz Beograda.

Tokom ovog festivala, ljubitelji kinematografije imali su priliku da pogledaju deset igranih i tri dokumentarna filma, koji predstavljaju najznačajnija kinematografska ostvarenja iz Srbije i regiona u proteklom periodu.

U glavnom programu, pored “Što se bore misli moje”, prikazani su i filmovi “Da li ste videli ovu ženu”, “Ovuda će proći put” i “Heroji radničke klase”, kao i dokumentarci “Prizivan i pozvan”, “Rampart” i “Gru, tu je”.

U repriznoj selekciji publika je videla “Munje: Opet!”, “Komedija na tri sprata”, “Zlatni dečko”, “Sveta Petka – Krst u pustinji”, “Indigo kristal” i “Bilo jednom u Srbiji”.

Festival je održan uz podršku Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Ambasade Srbije u Beču i Filmskog centra Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here