Arapi zabranili film o Mojsiju

0

Beta/AP/K.B.
Kristijan Bejl kao Mojsije u filmu "Egzodus"
 

– Ne možemo prikazati taj film, jer u scenariju ima mnogo grešaka. On daje pogrešne informacije o islamu i drugim religijama. Takav nemar ne možemo tolerisati – rekao je direktor nacionalnog saveta UAE za medije Džuma Obeid Al Lem.

On je dodao da su UAE tražili od producenata i distributera filma da izbace neke scene iz filma, ali da su oni to odbili.

Film "Egzodus: Bogovi i kraljevi", koji je koštao 140 miliona dolara, samo tokom prvog viknda prikazivanja u SAD doneo je zaradu od 24,1 miliona dolara.

Egipatsko Ministarstvo kulture je pre nekoliko dana takođe sapoštilo da film Ridlija Skota neće biti prikazan – "zbog falsifikovanja istorije".

– To je cionistički film. Prikazuje istoriju sa cionističkog gledišta i falsifikuje istorijske činjenice – rekao je ministar kulture Gaber Asfur.

Prema njegovim rečima, Skot je od "Mojsija i Jevreja napravio graditelje piramida, što je u suprotnosti sa istorijom". Dan ranije, film je u trodimenzionalnoj 3D verziji zabranjen i u Maroku.

Ridli Skot proslavio se filmovima "Osmi putnik" (1979), "Blejd Raner" (1982), "Crna kiša" (1989), "Telma i Luiz" (1991), "Bela oluja" (1996), "Gladijator" (2000), "Hanibal" (2001), "Robin Hud" (2010) i "Prometej" (2012).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here