Foto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Veliki deo planete se budi i diže glas protiv nepravde koju je Novak Đoković pretrpeo u Australiji, gde je na pravdi boga deportovan iz zemlje, iako je imao svu potrebnu medicinsku dokumentaciju i ispravnu vizu.

Branio je Novak slobodu do kraja, ali protiv tiranskog režima u Australiji nije uspeo da se izbori, pa je proteran iz zemlje i onemogućen da brani titulu na Australijan openu i da napadne rekordnu 21. grend slem titulu i postane po svim statističkim parametrima najveći svih vremena.

Ali, Novakova borba za slobodu nije prošla nezapaženo širom sveta. Na velikom protestu u Parizu je skandirano njegovo ime, gde su protestovali ljudi koji se protive obaveznoj vakcinaciji.

Predlog rezolucije o podršci Novaku Đokoviću našao se i u Skupštini Paragvaja, gde je jedan poslanik podneo takav zahtev, a Paragvaj nije jedina južnoamerička država u kojoj je Novak dobio podršku.

Naime, u Buenos Ajresu se redovno održavaju protesti građana protiv uvođenja obaveznih kovid propusnica, a pošto je Novak Đoković za njih postao jedan od simbola borbe za slobodan izbor, na protestu su bili i rekviziti posvećeni srpskom teniseru, dok se takođe moglo čuti i skandiranje njegovog imena i prezimena.

Pogledajte već kako je to izgledalo:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here