EPA/Martin Divisek
Aljbin Kurti

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi izjavio je da je za Albance u Bujanovcu i Preševu kosovski premijer Aljbin Kurti nacionalni izdajnik, jer je Ohridskim sporazumom, kako je rekao, sahranio težnju Albanaca sa tog područja da se pripoje Kosovu.

Arifi je za Juronjuz Albanija optužio Kurtija da ne pruža adekvatnu podršku Albancima u Preševskoj dolini, kako naziva područje Bujanovca i Preševa, preneo je portal Bujanovačke.

– Priština ima političku i moralnu obavezu da brine o Srbima na Kosovu u okviru procesa dijaloga, kao što i Srbija brine o njima. Na drugoj strani, imamo Kosovo koje potpuno zanemaruje svoju manjinu u Srbiji. S druge strane, imamo Srbiju koja je u poslednjih 20 godina uložila oko 800 miliona dolara za Srbe na Kosovu. Ulaže u to da ih zadrži tamo i tako održava svoju tezu da je Kosovo Srbija – kazao je on.

Arifi je dodao da je „Kosovo u poslednjih 20 godina pokazalo ne samo nemar, već i politički diletantizam“.

– Imaju moralno-političku obavezu prema Albancima s druge strane granice. Ne znam političara koji je poslednjih godina napravio više kompromisa, prihvatio Zajednicu za koju se bore poslednjih 10 godina, prihvatio da Dolina ne bude uključena u Ohridski sporazum i odustao od reciprociteta. Za nas u Preševskoj dolini, Aljbin Kurti je nacionalni izdajnik, koji je Ohridskim sporazumom sahranio težnje da budemo deo Republike Kosovo – zaključio je gradonačelnik Preševa.

1 COMMENT

  1. Нема потребе да се господин Арифи нервира – када прихвати реалност схватиће да је Косово Србија и да ће Курти завршити у српском затвору као екстремиста.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here