EPA/YAHYA ARHAB

Fantastičan dan za Armina Sinančevića na mitingu Dijamantske lige u Cirihu!

Srpski bacač kugle uspeo je da se domogne podijuma hicem koji je došao samo dva centimetra kraće od nacionalnog rekorda Srbije – 21,86 metara!

Zajedno sa njim na poslednjem mitingu Dijamantske lige na podijumu našla su se dva američka atletičara – Rajan Krauzer koji je u trećoj seriji uspeo da dobaci do 22,67 metara, odnosno Džo Kovač koji je u drugoj seriji imao hitac od 22,29 metara.

Što se našeg takmičara tiče, on je iz serije u seriju bacao sve bolje. U prvoj je dobacio do 20,24 metara, potom je već u drugoj prebacio granicu od 21 metara bacivši hitac od 21,11 metara. U trećoj je prestupio, da bi u naredne dve još dva puta nadmašio svoj prethodno najbolji rezultat u Cirihu.

Četvrta nam je donela hitac od 21,27 metara, a peta već pomenutih 21,86 metara. U poslednjoj je naš Armin ponovo bacio preko 21 metar, tačnije 21,24 metara, ali to nije bilo dovoljno da se dodatno poravi ionako sjajan plasman.

On je tako na fantastičan način okončao atletsku sezonu u Dijamantskoj ligi, a vredi podsetiti da je i u Dohi osvojio treću poziciju, dok je u Firenci bio drugi. Sveukupno, sakupio je 24 boda, što je bilo dovoljno za deobu drugog mesta u konačnom plasmanu sa pomenutim Rajanom Krauzerom, koji je doduše nastupio na jednom mitingu manje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here