Arnaut: Da su Britanci odlučivali, Bosne ne bi bilo

0

Damir Arnaut

 

"Sarajevo je u tim godinama održalo civilizacijske vrednosti kakve Velika Britanija nikada nije ni imala, uključujući u vreme kada je sa Hitlerom zaključila minhenski pakt", izjavio je Arnaut, koji je i savetnik za ustavno-pravna pitanja predsedavajućeg Predsedništva BiH Harisa Silajdžića.

 

U razgovoru za sedmični list bošnjačke dijaspore "Sabah" koji prenosi portal "vijesti.ba" on ponavlja da je u slučaju Ganića britansko ministarstvo donelo "političku odluku" i izašlo u suret zahtevu Srbije.

 

Kritikujući i sam nakon Ganića britansku spoljnu politiku, Arnaut je citirao izjavu bivšeg američkog predsednika Bila Klintona da su britanski zvaničnici devedesetih godina govorili o "bolnoj, ali realističnoj obnovi hrišćanske Evrope", kako se navodi u knjizi Tejlora Branša, te da su "podržavali embargo (na uvoz oružja) upravo, jer je zadržavao nepovoljan položaj Bosne".

 

Arnaut je potvrdio da pruža pravnu i logističku pomoć Ganiću u svojstvu Silajdžićevog savetnika što mu omogućava institucionalno delovanje u ovom slučaju.

 

Član ratnog predsedništva BiH Ejup Ganić tereti se za ratni zločin u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine kada su pripadnici bošnjačkih paravojnih formacija masakrirali vojnike JNA koji su se po dogovoru sa međunarodnim snagama povlačili iz grada.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here