EPA/Christian Bruna
Marko Arnautović

Jedan od najboljih igrača austrijske reprezentacije Marko Arnautović, koji se našao se na meti napada preko društvenih mreža zbog rasprave sa severno-makedonskim reprezentativcem nakon gola koji je dao, poručuje da nije nikakav rasista.

Arnautović je, posle gola koji je dao, vidno iznerviran, uputio oštre reči igraču protivničkog tima u juccerassnjem duelu na Evropskom prvenstvu.

Na društvenim mrežama pokrenutan je oštra polemika jer se smatra da je on rasistički napao igrača albanskog porekla.

Arnautović je, danas, na konfereniji za štampu, negirao rasističke uvrede.

„Bilo je verbalne rasprave sa obe strane”, objasnio je on na konferenciji za štampu reprezentacije, na kojoj nije bio planiran njegov dolazak, ali se odlučio na obraćanje medija zbog aktuelne diskusije.

Preneo je da ta verbalni sukob nije imao nikakve veze sa politikom ili rasizmom.

„Moji prijatelji su iz čitavog sveta”, naglasio je on.

Istovremeno kaže da zna da njegovo ponašanje nakon datog gola nije bilo optimalno.

„Radovao sam se i naravno da su pale neke reči koje su me zabolele. Bila je jednostavna emocionalna rasprava. Svima koji se osećaju uvređenim mogu reći da mi je žao. Dajte da to zaboravimo, tome nije mesto u fudbalu”, dodao je on.

Sportski direktor reprezentacije Peter Šetel ukazao je da su „ružne reči” deo fudbala.

„Najvažnije je da je Marko sve pojasnio, da to nema veze sa politikom. Takođe je bitno da je to nakon utakmice rešeno i da su dva igrača stajala jedan pored drugog i o tome razgovarali. Ta tema je završena, idemo dalje”, naglasio je on.

Što se tiče drugog austrijskog reprezentativca srpskog porekla Aleksandra Dragovića saopšteno je da je, usled udarca laktom od strane protivnika zadobio posekotinu ispod desnog oka.

„Nema naznaka da ima potres mozga”, dodato je.

Inače Dragović je vech dana učestvovao na individualnom treningu regeneracije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime