As Čelsija: Od Vrela do Košica, uz Čolu

0

Važan šraf u mašineriji Žozea Murinja: Nemanja Matić
 

Koji je bio vaš prvi klub?

 

"Kada sam bio baš mlad igrao sam za Vrelo, to je mali klub u Srbiji. Počeo sam sa pet godina. Moj otac je bio i moj prvi trener od pete do devete godine, a onda sam se odselio“, počeo je priču Matić.

 

Da li vam je bilo čudno da vas otac trenira?

 

"On je bio trener, ali kada imate pet godina samo se igrate i šutirate loptu. On je uživao sa nama. Ali, nikada nije bio zadovoljan mojom igrom. I mogu da vam kažem da još uvek nije zadovoljan. Možda će u budućnosti nekada reći da sam dobar.“

 

Na kojim ste pozicijama igrali kao mali?

 

"Igrao sam u sredini. Bio sam desetka, maestro. Moj brat sada tamo igra.“

 

Zdravko Čović je legenda

Koja je bila vaša omiljena muzika kada ste bili mali?

"Voleo sam Zdravka Čolića i još uvek volim da ga slušam. On je legenda u Srbiji. Moja omiljena pesma je ’Mjerkam te, mjerkam’. To je romantična pesma“, priznao je Matić.

Kako ste išli na treninge?

 

"Rođen sam u malom selu u Srbiji i morao sam da pešačim oko 500 metara od moje kuće svakog dana.“

 

Kako je izgledalo kada ste potpisali prvi profi ugovor?

 

"To je bilo u Slovačkoj kada sam imao 18 godina. Preselio sam se tamo i potpisao za Košice. Osamostalio sam se. To je bio značajan trenutak jer sam iz treće lige u Srbiji prešao u prvu u Slovačkoj. To je bio veliki korak u mojoj karijeri.“

 

Najbolji savet koji ste dobili?

 

"Ne mogu da se setim baš nekog određenog saveta. Sa svakim trenerom naučite nešto novo. Kada sam imao pet godina znao sam da ću igrati fudbal, to je bio moj život, svaki dan sam igrao fudbal. Završio sam školu i nastavio da igram, čak sam i tokom noći igrao. Nikada nisam mislio da ću raditi nešto drugo“, otkrio je Nemanja Matić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here