Youtube/Ruptly
Sirijska vojska (Foto: Arhiva)

Sirijske vladine snage počele su sa prebacivanjem snaga na sever zemlje, gde je u toku turska vojna operacija, saopštila je sirijska državna novinska agencija SANA. Odredi sirijske vojske počeli su da se kreću prema severu, kako bi se suprotstavili turskoj agresiji, piše agencija.

Ranije je libanska televizija „Majadin“ saopštila, pozivajući se na sopstvene izvore, da bi sirijska vojska mogla u narednih 48 časova da uđe u gradove Manbidž i Kobani.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da počinje operacija „Izvor mira“ u severnoj Siriji. Ankara je saopštila da su dejstva turske vojske usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije Islamska država. Turska avijacija istog dana napala je grad Ras el Ain i niz drugih sirijskih gradova na granici dveju zemalja. Kasnije je objavljen početak kopnenog dela operacije.

Sirijske vlasti su više puta osuđivale okupacionu politiku Turske na severu Sirije. Rusija je navela da Turska treba da izbegava dejstva koja bi mogla stati na put rešavanju sirijskog sukoba, koji traje od 2011. godine.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime