EPA/Facundo Arrizabalaga
Džulijan Asanž

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž bio je danas prilično zbunjen kad se pojavio pred sudom u Londonu i mučio se čak da se priseti svog imena i svojih godina.

On se danas pojavio sveže obrijan, bez duge brade koju je imao poslednji put kada je viđen u javnosti u maju i kada je osuđen na zatvorsku kaznu od 50 nedelja zbog toga što je prekršio uslove uslovne slobode, preneo je Rojters.

Izgledao je kao da je dobrog zdravlja, sa unazad očešljanom sedom kosom, u teget odelu preko svetloplavog džempera i bele košulje.

On je, međutim, mrmljao i mucao nekoliko sekundi dok je davao podatke o svom imenu i datumu rodenja na početku preliminarnog saslušanja.

Kada ga je sudija na kraju ročišta pitao da li zna šta se dešava, odgovorio je: “Ne baš”, požalivši se na uslove u zatvoru i rekavši da nije u stanju da razmišlja razborito.

– Ne razumem kako je to pravično, ja ne mogu ništa da istražim, ne mogu da pristupim nijednom svom dokumentu. Veoma je teško tu gde sam – istakao je.

2 COMMENTS

  1. Samo napred Britanci, da vidi on, šta je demokratija i šta je hteo da uništi!Moždajeipak trebalo to malo podalje od publike, jer ipak je on terorista!Da ne ispadne posle, da vi njega maltretirate na bilo koji način!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here