pixabay.com

Kancelarija državnog tužioca Rusije prepoznala je rad američke nevladine organizacije „Atlantski savet” kao nepoželjan u Rusiji, prenosi sajt Tužilaštva.

Prema mišljenju Državnog tužilaštva, ova organizacija preti „osnovama ustavnog poretka i bezbednosti“ zemlje.

Ova informacija će, prema proceduri, biti dostavljena Ministarstvu pravde, koje bi trebalo da uvrsti „Atlantski savet“ u spisak nepoželjnih organizacija.

Na sajtu ove NVO navodi se da oni postoje od 1961. godine kao veliki istraživački institut u oblasti međunarodnih odnosa koji je pozvan da „održava kolektivnu bezbednost i mir“ na evroatlantskom području.

Strane ili međunarodne organizacije čije su aktivnosti prepoznate kao nepoželjne ne mogu da otvaraju nove filijale na teritoriji Rusije i moraju da zatvore već postojeće.

Njima je takođe zabranjeno da šire informacije u medijima ili na internetu, kao i da vode programe i projekte na teritoriji Rusije.

Ako neželjena organizacija učestvuje u monetarnim transakcijama, finansijske strukture su dužne da odbiju njihovo izvršavanje.

1 KOMENTAR

  1. ali ne bi bilo bolje če bi bil atlantski svet naprimer v angliji kjer je johnson naredil ustavni udar.tam bi moral biti

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime